Нови селектор ногометне репрезентације Босне и Херцеговине Душан Бајевић, који је на тој позицији замијенио Роберта Просинечког, најавио је данас у Сарајеву да ће неке ствари одмах ставити у приоритет и почети радити.

Истакнуо је да у први мах, када му је предложено да предводи бх. ногометни национални тим, није о томе уопће размишљао, али је временом прихватио ту идеју.

Данашња прес-конференција била је прва на којој су новинари могли постављати питања од којих су се многа тицала играча које ће селектор позвати у репрезентацију, али Бајевић је нагласио да сада не може рећи ко ће све бити играчи те није желио набрајати имена.

“Морамо прво све проучити те дјеловати и радити како то захтијева репрезентација и то сви играчи требају схватити да се морају промијенити и гледати само успјех репрезентације. Они играју у клубовима широм свијета, великим клубовима и тако се морају понашати и у репрезентацији”, додао је селектор Бајевић.

Казао је, међутим, да је разговарао и да ће разговарати с Огњеном Врањешом о његовом повратку у репрезентацију.

“Дао је много репрезентацији, али мора водити рачуна о свом понашању изван терена. Десило се то што се десило, довело је до одлагања позива да он дође у репрезентацију. Највише од њега зависи да ли ће се вратити у репрезентацију”, поручио је Бајевић.

Подвукао је да су бх. селекцији најважније побједе те је казао да ће бити учињено све како би се Босна и Херцеговина пласирала на Европско првенство.

Бајевић није отписао ни играче који не играју у својим клубовима, већ је рекао да ће позвати све оне који својим искуством могу помоћи репрезентацији.

Прва побједа на терену од Бајевића се, на клупи БиХ, очекује 26. марта, када се бх. репрезентативци у полуфиналу баража Лиге нација за пласман на ЕУРО 2020 састају са Сјеверном Ирском.

Селектор је казао да се већ договара око тога ко ће играти за бх. национални тим и како ће поставити игру, али о свему ће се још разговарати те ће бити потребно упознати тим Сјеверне Ирске.

“Видјећемо како да ту важну препреку успијемо савладати, вјерујем да мотив постоји и да су сви они свјесни шта ће значити ако побиједимо у тој утакмици и одлазак на Европско првенство”, додао је.

Бајевић (71) је на позицију селектора ногометне репрезентације именован 21. децембра прошле године, а од тада већ је именовао готово цијели стручни тим.

Асистираће му Славен Муса, некадашњи бх. репрезентативац и тренер Аднан Чустовић те Русмир Цвико. Звјездан Мисимовић биће в.д. техничког директора и координатор националних селекција, за манаџера стручног штаба именован је Дарко Љубојевић, док ће за физичку спрему играча бринути Елдин Јелешковић. Још није одлучено ко ће водити бригу о голманима.