Фудбалску репрезентацију БиХ у сриједу увечер на стадиону у Bроцлаву очекује важан дуел Лиге нација против Пољске. Уочи дуела селектор бх. тима Душан Бајевић истакао је да ће његови изабраници изаћи на терен да дају све од себе и покушају побиједити Пољаке.

“И поред тога што смо разочарани што нисмо прошли у баражу имамо обавезу да до краја Лиге нација дамо све од себе како би колико толико уљепшали ситуацију и остали у Лиги А. Левандовски је можда најбољи у Европи овог момента са још два или три имена. То је играч с којим ћемо сигурно имати проблема. Било је боље за нас што није играо у првој утакмици, а сада је добро за Пољску што ће играти. Покушаћемо да одиграмо утакмицу са нашом игром и квалитетом који имамо да побиједимо. Пољска има исте амбиције. Једино што ме мало брине је то што не волим кишу и искрено тога се највише бојим“, казао је Бајевић.

Додао је да ће у односу на дуел са Сјеверном Ирском у полуфиналу баража за ЕУРО 2020 поново бити доста нових имена у саставу, као што је био и случај против Холандије у Лиги нација.

“Играчи су показали велику одговорност и поштовање и дали све од себе. Направили смо два каква таква резултата. У сутрашњој утакмици можемо да одиграмо доста добро и да очекујемо добар резултат, али знамо да ће бити тешко. БиХ има играче и квалитет. Поштујемо противника, али ми ћемо покушати оно што морамо да урадимо, а то је да изађемо на терен и дамо све од себе. Који ће резултат да буде то је нешто друго“, закључио је Бајевић.

Голман бх. репрезентације Ибрахим Шехић био је сјајан у оба посљедња дуела против Сјеверне Ирске и Холандије, а против Пољске нада тријумфу којим би пришли на корак од опстанка у Лиги нација А.

“Сви смо разочарани јер нисмо ушли у финале баража за Европско првенство. Било је врло тешко да се мотивишемо. Били смо емоционално и физички празни. Међутим, смогли смо снаге, подржали једне друге и договорили се да ћемо пробати да скупимо што више бодова да останемо у Лиги нацији А“, рекао је Шехић и осврнуо се на оно што их чека у сриједу против Пољака:

“Левандовски је најбољи играч Пољске и можда тренутно најбољи нападач на свијету. Прву утакмицу није играо, али ни код нас није било Пјанић и још неких важних играча. Биће занимљиво играти против њега. Надам се да ћемо уживати и пружити добру партију.“

Шехић је казао да их је селектор Бајевић обавијестио да ће водити репрезентацију до краја Лиге нација, након чега ће напустити кормило бх. тима.

“Доста смо добре утакмице одиграли уз њега. Научили смо нешто ново, дошло је доста младих играча. Одрадио је добар посао, али ако осјећа да треба то да уради онда је то у реду. Свакако да ће увијек бити уз нас као подршка“, истакао је сјајни чувар мреже БиХ.

Уочи дуела са Пољском његов колега на голу Јасмин Бурић сазнао је да је позитиван на коронавирус због чега није у конкуренцији за сутрашњи дуел.

“Бурић се радовао поновном доласку у Пољску, да види неке пријатеље. Осјећа се добро, без икаквих је симптома. Желим му брз опоравак и да се видимо сљедећи мјесец“, закључио је Шехић.

Поредак групе 1 након три кола: Италија 5 бодова, Холандија 4, Пољска 4, БиХ 2.