Реису-л-улема Исламске заједнице у Босни и Херцеговини Хусеин еф. Кавазовић упутио је данас вјерницима бајрамску честитку-поруку поводом наступајућег Рамазанског бајрама 1441 х.г.

Честитку реису-л-улеме Кавазовића преносимо у цјелости:

“Данас са акшам-намазом, вољом Милостивог, свједочит ћемо појави млађака. Биће то знак краја мјесаца рамазана и наступања првог дана Бајрама.

По много чему ово је био посебан мјесец поста. То што смо били ускраћени неких наших заједничких обреда и обичаја не значи да је он био мање вриједан. Врата опроста и добрих дјела су и даље била широм отворена. Сретни су они који су у њему заслужили Божији опрост и Нјегову милост.

Сутра ћемо, ако Бог да, клањати бајрам-намаз у нашим џамијама и мусалама. Молим вас да се придржавате посебних мјера самозаштите и инструкција надлежних.

Другог дана Бајрама је Дан шехида. Посјетимо наше шехитлуке. Нека нам та мјеста буду подсјетник на жртву наших најбољих синова и кћери и примјер како се односи према својим вриједностима, како се за њих бори и како се та борба не препушта другоме.Нико неће нашу борбу водити за нас и нико нам неће наше проблеме рјешавати. Ваља нам бити устрајним у данима који су пред нама као што смо били устрајни у обављању рамазанских обреда.

Данас су наше дове и молитве са онима који су болесни, који су изгубили своје вољене или су на било који други начин погођени због пандемије која је задесила свијет.

Ипак, надамо се да ће бајрамски дани унијети радост у нашу свакодневницу и да ће бити почетак опоравка наше земље и свијета. Надамо се да ће нада и љубав надвладати страх и мржњу која је покушала наћи пут до нас и у овим благословљењим данима.

Зато вас позивам да радост Бајрама подијелите са својим ближњим, породицом, пријетељима и комшијама.

Бајрам честитам нашој браћи у Санџаку и Србији, Хрватској, Словенији, Косову, Црној Гори, Сјеверној Македонији, те бошњачкој дијаспори и свим муслиманима и муслиманкама у свијету.

Бајрам шериф мубарек олсун!”