Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да су у Републици Српској и даље два лица заражена вирусом корона, а да је у порасту број особа под надзором и под том мјером је 210 лица.

“Највише особа под надзором је у Бањалуци – 18. Стручни људи прате ситуацију која је под контролом”, рекао је Шеранић на конференцији за новинаре након сједнице Владе РС.

Он је поново апеловао на грађане да се придржавају упустава надлежних институција.

“Не смије доћи до било каквог облика стигматизације. У овом тренутку нема поражених и сви ћемо бити побједници уколико се заједно придржавам упустава”, истакао је Шеранић.

Члан Координационог тима Јела Аћимовић рекла је да су се дуго припремали за реаговање на појаву вируса корона и да су спремни да одговоре на тај изазов.

“Молимо становништво да се понаша одговорно и да испоштују прописане мјере како бисмо спријечили ширење вируса корона у РС”, истакла је Аћимовићева.

Члан тима Звјездана Рајковача рекла је да су два пацијента која су заражена вирусом корона и данас без било каквих симптома.

Она је додала да Универзитетски клинички центар Републике Српске располаже са довољно капацитета за смјештај пацијената који евентуално буду заражени вирусом корона.

Представник СЗО у БиХ Мирза Пало рекао је да је здравствени систем у Српској спреман да се суочи са појавом вируса корона.