Скупштина града Бањалука данас ће на ванредној сједници разматрати приједлог новог буџета за ову годину у износу од 149,4 милиона КМ.

Шеф клуба одборника у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић очекује да градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић прихвати предложене амандмане скупштинске већине који ће бити саставни дио буџета, уз поруку да неће одустати од амандмана јер је то минимум услова да би подржали буџет.

“У случају да градоначелник не прихвати наше амандмане тражићемо од Скупштине изјашњење о амандманима који би у том случају постали саставни дио приједолога буџета”, рекао је Топић новинарима у Бањалуци.

Топић је навео да нису тачне тврдње Станивуковића да је скупштинска већина предложене амандмане само мало ублажила, већ да су амандмани умањени за неколико милиона КМ, у односу на првобитни приједлог буџета.

Представници скупштинске већине у Бањалуци раније су најавили да ће уз два амандмана подржати буџет града, којима је предвиђен милион КМ за пронаталитетну политику, те 2,7 милиона КМ за једнократну помоћ здравственим радницима.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић рекао је раније новинарима да се два амандмана односе на по 500 КМ једнократне помоћи за све здравствене раднике и породиље на подручју града Бањалука.

Ванредна сједница Скупштине града заказана је за 14.00 сати.