Јавни превоз у Бањалуци од данас до 29. марта, због нових епидемиолошких мјера које је донио Републички штаб за ванредне ситуације, одвијаће се према режиму који је важио у јануару у периоду школског распуста.

Када је ријеч о новим мјерама које је донио Републички штаб за ванредне ситуације, Бањалука наставља да их спроводи уз додатно појачане мјере које су већ на снази према одлуци Градског штаба, а односе се на обавезно ношење маске на отвореном и забрану јавних окупљања.

Подсјетимо, Републички штаб за ванредне ситуације донио је низ мјера на спречавању ширења короњавируса којима је од 22 до до 29. марта забрањен рад угоститељским објектима за исхрану и пиће укључујући објекте који послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност /бензинске станице и друго/.

Правна лица, предузетници и физичка лица која у директном контакту пружају услуге грађанима обавезују се да услуге пружају заштићени маском, обавезно спроводе мјере дезинфекције, обезбиједе маске грађанима који користе њихове услуге а немају их, те да се придржавају упутстава Института за јавно здравство Републике Српске за организовање рада у зависности од дјелатности коју обављају.