Након што су јуче ухапшени због сумње на изборне преваре у Сребреници, предсједник СДП-а Сребреница Бего Бектић, Муамер Санџић и Енвер Хамзић, саслушани су у Регионалној канцеларијИ СИПА-е у Тузли, те пуштени на слободу, потврдио је за БХРТ портпарол Државне агенције за истраге и заштиту Лука Миладиновић.

Навео је да је њима било одређено полицијско задржавање у трајању од 24 часа, те да су саслушани у својству осумњичених, а потом пуштени уз сагласност поступајућег тужиоца.

Миладиновић је додао да ће СИПА против Бектића, Санџића и Хамзића у наредном периоду доставити извјештај Тужилаштву БиХ о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу.

Подсјетимо, припадници СИПА-е јуче су на подручју Сребренице и Тузле ухапсили наведена лица због постојања основа сумње да су украли идентитет више особа бошњачке националности које су потом фиктивно пријавили у Србији за гласање путем поште. Сви фиктивно пријављени Бошњаци своје гласове наводно су дали кандидату за начелника Младену Грујичићу.

Акција СИПА-е изведена је по налогу Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске и МУП-а Тузланског кантона.