У Кнез Михаиловој улици у центру Београда, за сада непознате особе активирале су димне бомбе, због чега се ова улица у пјешачкој зони напунила димом.

Грађани путем друштвених мрежа шире снимке дима, због којег је била смањена видљивост, а и тешко се дисало, али се дим ускоро разишао. Лјуди су се због дима разбјежали у околне радње.

Према незваничним сазнањима Тањуга, полиција је због овог инцидента ухапсила три особе, а за осталим починиоцима се трага.

Како јављају “Вечерње новости”, испред Амбасаде Црне Горе на почетку Кнез Михаилове улице окупило неколико грађана који су исказали незадовољство због најављене смјене црногорског министра правде Владимира Лепосавића гласним скандирањем и бацањем димних бомби.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић затражио је оставку и покренуо поступак смјене министра правде Владимира Лепосавића због ставова о Сребреници.

Лепосавић је раније изјавио да ће “признати да је у Сребреници почињен злочин геноцида када се то недвосмислено утврди” и оспорио легитимитет Хашког трибунала.