Бивши министар просвјете Републике Српске и редовни професор Бањалучког универзитета Ненад Сузић, осуђен је на девет година затвора због сексуалног злостављања 14-годишње дјевојчице.

Окружни суд у Бањалуци објавио је пресуду којом је оптужени Н.С. проглашен кривим због кривичног дјела обљуба са дјететом млађим од петнаест година.

Истом пресудом оптуженом је у изречену казну затвора урачунато вријеме проведено у притвору од 05.06.2019. године до 05.12.2019. године.

Из Суда су саопштили да је оптуженом изречена мјера безбједности забране потпуног вршења позива, дјелатности или дужности професора при чијем обављању се остварује непосредан контакт са дјецом.

Такође, изречена му је мјера безбједности забрана приближавања и комуникације са одређеним лицима и то забрана приближавања оштећеном лицу на удаљеност ближу од педесет метара и забрана комуникације са истим лицем, у трајању од двије године, рачунајући од дана правноснажности пресуде, с тим да се вријеме проведено на издржавању казне затвора, не урачунава у вријеме трајања ове мјере.