На путевима у БиХ јутрос се саобраћа по мјестимично мокром и клизавом коловозу, па из БИХАМК-а позивају возаче на појачан опрез.

У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица), због чега се саобраћа наизмјенично-једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима (23:00-04:30 сати) саобраћај се на овој дионици обуставља.

Због радова у тунелу Чакловићи (Тузла-Калесија) саобраћај се од 22 до 06 сати обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Саобраћај је због радова и даље обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Током дана, због изградње кружне раскрснице на магистралном путу Добој-Руданка, саобраћа се успорено и често долази до формирања дужих колона возила.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Тарчин-Коњиц (Доња Раштелица), Добој-Тузла (дионици Стјепан Поље-Ораховица), Каоник-Бусовача (на улазу у Бусовачу), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановића).

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Поводом Међународног празника рада и вјерског празника православног Васкрса, забрањен је превоз експлозивних материја на подручју БиХ до 03.05. до 24 сата.