Стање на цестама у 06 : 30 сати

У централним крајевима, као и на појединим дионицама у вишим предјелима саобраћа се по мокром или влажном коловозу. Због ниске температуре на дионицама преко планинских превоја могућа је мјестимична поледица. Савјетујемо опрезнију вожњу и упозоравамо на учестале одроне.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним сатима (23-04:30 сати) саобраћај кроз тунел обуставља.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.

Напомињемо возаче да на пут не крећу без зимске опреме, чије посједовање је и законски обавезно.