Повремено слабија киша јутрос пада у Босни, док је у Херцеговини претежно сухо. На дионицама у котлинама и уз ријечне токове упозорава се на смањену видљивост, због магле. Апелује се на возаче да возе максимално опрезно и да држе одстојање између возила.

На магистралном путу Љубиње-Требиње (на дионици од Љубиња до скретања за Равно), сваким даном (осим неђеље) од 08 до 14 сати обуставља се саобраћај. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на пут Столац-Берковићи-Билећа-Требиње.

Због извођења радова на регионалном путу Црна Ријека-Мркоњић Град (код мјеста Бјелајце) до краја мјесеца обуставља се саобраћај. За вријеме обуставе алтернативни правци су Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац (Јајце-Доњи Вакуф), а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Данас у времену од 16.00 до 17.00 сати, због минерских радова, може доћи до краће обуставе саобраћаја (10-15 минута) код мјеста Броћанац, на путу Хутово-Неум.

Због радова на мосту у мјесту Рељево (Јошаница-Рајловац), као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Радови на санацији мостова у току су и на путним правцима: Тарчин-Коњиц (код мјеста Зукићи), Олово-Семизовац (два моста преко Љубине), као и на петљи Блатуша, код Зенице, а на тим локацијама саобраћа се успорено.

Издвајају се и остале дионице гђе се изводе санациони радови и гђе се саобраћа успорено: Јабланица-Мостар (Врапчићи), Брчко-Бијељина, Ливно-Каменско, Подновље-Модрича, Груде-Посушје и Кисељак-Бусовача.

Због радова на редовном одржавању расвјете у тунелу Лендава (Коњиц-Јабланица) у ноћним сатима (23.00-05.00) возила ће саобраћати наизмјенично, једном траком.

На граничним пријелазима не чека се дуже од 30 минута. На граничном пријелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични пријелаз Делеуша од раније затворен због радова. На ГП Метаљка (Чајниче-Пљевља) могућ је улазак у Црну Гору у времену од 07.00 до 19.00 сати, саопћено је из БИХАМК-а.