Стање на цестама у 07 : 30 сати

У јутарњим сатима магла смањује видљивост на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове, а издвајамо шире подручје Грачанице и Приједора. Због ниске јутарње температуре, посебно на дионицама у вишим предјелима, на свим влажним локалитетима могуће је формирање поледице. Савјетујемо опрезнију вожњу, прилагођену тренутним увјетима и стању на путевима.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним сатима (23-04:30 сати) саобраћај кроз тунел обуставља.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Од осталих путева са актуелним радовима издвајамо путеве: Широки Бријег-Мостар (обилазница око Широког Бријега), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановића).

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.