Стање на цестама 14. 11. 2019. у 07 : 45 сати
Због кише која је падала током ноћи, јутрос се саобраћа по мокром или влажном коловозу, а упозоравамо и на повећану опасност од одрона. Скрећемо пажњу и на мјестимично смањену видљивост због магле или ниске облачности, а издвајамо шире подручје Високог, Мостара, Босанског Петровца, Мркоњић Града и Фоче.

Због санационих радова на магистралном путу Кладањ-Олово, тунел Караула затворен је за саобраћај, а возила саобраћају преко старог превоја Караула.

На магистралном путу Зеница-Немила кроз тунел Врандук током дана од 05 до 21 сат саобраћа се двосмјерно. У времену од 21 сат до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Од осталих путева са актуелним радовима издвајамо аутопут А-1 Сарајево сјевер-Лепеница, као и магистралне путеве: Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје (тунел Орманица), Дољани-Метковић, Ланиште-Кључ и Сарајево-Трново (у мјесту Крупац).

На граничним прелазима овога јутра нема дужих задржавања.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Напомињемо возаче да од сутра (15.11.) ступа на снагу законска обавеза посједовања зимске опреме.