Због минерских радова данас од 12 до 14 сати доћи ће до краће обуставе саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Пале у мјесту Лјубогошта, као и у времену од 11 до 15 сати на магистралном путу Шићки Брод-Сребреник, код мјеста Потпећ.

Саобраћај је због санационих радова обустављен у тунелу Орманица на магистралном путу Сребреник-Орашје. Сва возила из правца Тузле и Сребреника преусмјеравају се новоизграђеном саобраћајницом у непосредној близини тунела, док су возила из правца Орашја и Градачца преусмјерена на алтернативни правац (раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут (Р-461) према Сребренику). Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

Због санационих радова саобраћај је обустављен и у тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, а возила се преусмјеравају на обилазницу око тунела.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, од 05 до 21 сат саобраћа се двосмјерно. Од 21 сат до 00.30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00.30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На магистралном путу Кладањ-Тузла у мјесту Витаљ због клизишта саобраћа се наизмјенично, уз постављену свјетлосну сигнализацију (семафори).

На граничним пријелазима тренутно нема дужих задржавања.

Апелује се на возаче да возе опрезније и да се обавезно придржавају мјера заштите од коронавируса.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су одређене категорије људи (пословни људи који посједују документацију којом доказују позив на пословни састанак у БиХ, као и негативан тест на Covid-19 не старији од 48 сати, здравствени радници који долазе у БиХ ради ангажмана у струци, особе које захтијевају хитно медицинско лијечење, прекогранични радници, службе и тимови Цивилне заштите, припадници војних снага држава чланица Сјевероатлантског уговора и осталих држава које судјелују у Партнерству за мир и припадника Стожера НАТО-а и ЕУФОР-а у Босни и Херцеговини, странци који имају одобрен стални или привремени боравак у БиХ, возачи и пратитељи у случајевима пријеноса посмртних остатака, посаде теретних возова и бродова у међународном промету, челници држава и чланове њихових делегација чији је долазак и одлазак најављен ГПБиХ дипломатским путем или путем протокола надлежног тијела БиХ, транзит странаца ради повратка у земљу уобичајеног боравка, без задржавања на територију БиХ, странци који имају посебну дозволу за улазак Босну и Херцеговину, боравак или транзит кроз Босну и Херцеговину издату од Вијећа министара Босне и Херцеговине, држављани сусједних држава који у Босну и Херцеговину улазе ради обављања пољопривредних радова и имају пољопривредно земљиште у Босни и Херцеговини, а који су дужни да приликом преласка државне границе ради обављања привредних радова на том земљишту посједују доказ о власништву над пољопривредним земљиштем или изјаву власника пољопривредног земљишта да особа обавља пољопривредне радове на његовом земљишту. Наведене особе обвезне су придржавати се и поштовати све упуте и наредбе надлежних тијела Босне и Херцеговине (епидемиолошких и здравствених служби).

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила. Додатне информације за улазак у Хрватску могу се погледати на bihamk.ba.

Привремено су затворени сви гранични пријелази за погранични саобраћај између Хрватске и Босне и Херцеговине.

Србија је отворила граничне пријелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије, саопћено је из БИХАМК-а.