Након завршеног након завршеног увиђаја саобраћајне несреће, нормализиран је саобраћај у мјесту Ђурђевик (Кладањ-Живинице).

Због теже саобраћајне несреће у којој су учествовала три возила, а која се догодила у мјесту Ђурђевик (Кладањ-Живинице), саобраћај је потпуно био обустављен до 9,30 сати.

На дионицама у вишим планинским предјелима упозорава се на угажени снијег или лед на коловозу. У југозападној Босни проблеме возачима причињавају и повремено јаки удари вјета. На подручју Добоја магла смањује видљивост.

У осталим подручјима коловоз је мокар или влажан. Возачима се савјетује да возе максимално опрезно и вожњу прилагоде тренутним условима на путу.

У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица), због чега се саобраћа наизмјенично-једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима (23:00-04:30 сати) саобраћај се на овој дионици обуставља.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Саобраћај је због радова и даље обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановича).

На граничним прелазима нема дужих задржавања, саопћио је БИХАМК.