Стање на цестама 25.10.2020. у 06:30 сати

Коловоз већине путних праваца у Босни и Херцеговини јутрос је мокар и мјестимично клизав, а у котлинама и уз ријечне токове упозоравамо и на смањену видљивост, због магле, саопћено је из БИХАМК-а.

Возачи треба да буду максимално опрезни и да вожњу прилагоде тренутним условима и стању на путевима.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Маглај-Добој (раскрсница на улазу у Маглај), Травник-Витез (Нова Била), Олово-Кладањ (Оловске Луке), Ступари-Живинице-Шићки Брод, Шићки Брод-Орашје, Ливно-Каменско, Дрвар-Босанско Грахово и Шешлије-Модрича.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. На граничном прелазу Хум/Шћепан Поље није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ у времену од 7 до 19 сати.