Коловоз је претежно мокар или влажан, а пажња се скреће и на учестале одроне земље или камења. На дионицама Кључ-Босански Петровац, Прозор-Јабланица и Гламоч-Млиниште, видљивост је смањена због магле. На путевима на подручју Ливна упозорава се на јаке ударе вјетра,саопћено је из БИХАМК-а.

Возачи се подсјећају да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

На више локација магистралног пута Сарајево-Тузла-Орашје (Оловске Луке, насеље Хусино, у близини петље Шићки Брод, у мјестима Шпионица и Потпећ, као и у близини граничног прелаза Орашје) изводе се санациони радови, због чега се саобраћа успорено или обилазницама у непосредној близини.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

У току су радови на мосту преко језера Бочац (Јајце-Црна Ријека), због чега се саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила (постављени семафори).

Због санационих радова на мосту преко ријеке Биле на путном правцу Невић Поље-Каоник, из смјера Каоника (Витеза) саобраћа се једном траком на мосту, док се из смјера Невић Поља (Травника) саобраћа обилазницом у непосредној близини.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Мостар-Широки Бријег (од улаза у Мостар до Балиновца), Ливно-Каменско, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипраћа, Посушје-Широки Бријег и Шуица-Томиславград.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. На граничном прелазу Хум/Шћепан Поље није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ у времену од 7 до 19 сати.