Стање на цестама у 07 : 50 сати

Због кише која повремено пада, коловоз већине путних праваца у БИХ је мокар, а упозоравамо и маглу, посебно у вишим предјелима Босне. Повећана је опасност и од одрона камења на коловоз. Апелујемо на возаче да на свим путним правцима возе максимално опрезно и да држе одстојање између возила.

Данас ће се на више локација дионице аутопута Подлугови-Сарајево сјевер изводити неопходни радови, а све локације ће бити обиљежене привременом сигнализацијом.

У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица), због чега се саобраћа наизмјенично-једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима (23:00-04:30 сати) саобраћај се на овој дионици обуставља.

Због радова у тунелу Чакловићи (Тузла-Калесија) саобраћај се од 22 до 06 сати обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Саобраћај је због радова и даље обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Каоник-Бусовача (на улазу у Бусовачу), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановича).

На граничним прелазима нема дужих задржавања.