Стање на цестама у 07 : 50 сати

Због магле видљивост је смањена на дионицама у котлинама и уз ријечне токове Издвајамо путне правце гдје је видљивост испод 100 метара: Рипач-Врточе, Босански Петровац-Дрвар, Бихаћ-Босанска Крупа-Босанска Отока, Велика Кладуша-Бужим-Босанска Отока, Ланиште-Кључ, Кључ-Сански Мост, Доњи Вакуф-Бугојно-Купрес, Купрес-Шуица и Гламоч-Млиниште.

У подручјима са маглом коловоз је мокар и мјестимично клизав. Скрећемо пажњу и на учестале одроне камења на коловоз. Возаче савјетујемо да буду максимално опрезни, да држе одстојање између возила и да избјегавају ризична претицања. Посједовање зимске опреме је обавезно.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

На магистралном путу Сарајево-Тузла на локацијама Оловске Луке и Хусино изводе се радови због чега се саобраћа успорено-једном траком, а због фреквентности овог пута често долази до формирања дужих колона возила, посебно на локалитету Хусино.

Радови на изградњи кружне раскрснице изводе се на магистралном путу Клашнице-Лакташи због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазницом кроз Лакташе, док се сав теретни саобраћај преусмјерава на ауто пут.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Витез-Травник, Тузла-Калесија, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Громиљак-Блажуј, Посушје-Широки Бријег и Шуица-Томиславград.

За данас је најављен почетак радова на регионалном путу Живинице-Бановићи (у Оскови) због чега ће се у времену од 07 до 16 сати саобраћати успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Затворена је дионица аутопута А-1 Зеница југ-Зеница сјевер.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. На граничном прелазу Хум/Шћепан Поље није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ у времену од 07 до 19 сати.

Због посјете министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова, данас ће на подручју Источног Сарајева на снази бити измјењен режим саобраћаја у времену од 16:30 до 21:30 сати. У овом подручју, за теретна возила преко 7,5 тона укупне масе обустава саобраћаја бит ће у времену од 14:30 до 21:30 сати.