Јутарња магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, па се возачи позивају на појачан опрез. Издвајају се путеви у долинама ријека Босне, Неретве, Врбаса и Спрече.

Због одржавања манифестације “510 Дани Ајватовице” данас и сутра од 16 до 17 сати доћи ће до обуставе саобраћаја на раскршћу магистралних путева М-5 и М-16 у Доњем Вакуфу. До сутра до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја на подручју Средњобосанског кантона.

На магистралном путу Цазин-Велика Кладуша на излазу из Цазина (у мјесту Кракача), данас се изводе радови на реконструкцији раскрснице, због чега је саобраћај обустављен. У функцији су алтернативни правци (путничка возила преусмјеравају се локалном цестом Скокови-Пећиград, док се теретна возила преусмјеравају на дионицу Ћоралићи-Тржац-Велика Кладуша).

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Орманица на магистралном путу Сребреник-Орашје и тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф.

Због радова на мосту у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Ступ, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На магистралном путу Љубиње-Требиње у мјесту Туље, сваки дан осим недјеље, од 08 до 14 сати обуставља се саобраћај. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на пут Столац-Берковићи-Билећа-Требиње.

Радови на санацији мостова у току су и на дионицама: Сребреник-Шићки Брод (преко ријеке Тиње и у мјесту Дреник), Олово-Семизовац (преко ријеке Љубине), на улазу у Јајце, те на петљи Блатуша код Зенице. На овим локацијама саобраћа се успорено.

На магистралном путу Зеница-Немила (кроз тунел Врандук) од 05 до 21 сати саобраћа се несметано (двосмјерно). Од 21 сати до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.