Стање на цестама 11. 11. 2020. у 08 : 00 сати

Јутарња магла, смањује видљивост на појединим дионицама уз ријеке Дрину, Лашву, Врбас, Сану и Саву. Савјетујемо опрезнију вожњу, прилагођену тренутним увјетима и стању на путевима.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен, на дионици Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због санационих радова на мосту преко ријеке Биле на путном правцу Невић Поље-Каоник, из смјера Каоника (Витеза) саобраћа се једном траком на мосту, док се из смјера Невић Поља (Травника) саобраћа обилазницом у непосредној близини.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Јајце-Црна Ријека (на мосту преко језера Бочац), Широки Бријег-Мостар (од улаза у Мостар до Балиновца), Олово-Кладањ (Оловске Луке), Пелагићево-Сребреник (у мјесту Шпионица), Шићки Брод-Сребреник, Ливно-Каменско и Шуица-Томиславград.

На граничним прелазима не чека се дуже од 30 минута. На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ у времену од 07 до 19 сати.

Напомињемо да ће од 15.11. на снази бити одредба о обавезном посједовању зимске опреме.