Магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове. Издвајају се дионице уз ријеке: Врбас, Босна, Спреча и Дрина. Возачима се препоручује да возе максимално опрезно и да држе одстојање између возила, саопћено је из БИХАМК-а.

На магистралном путу Љубиње-Требиње (на дионици од Љубиња до скретања за Равно) саобраћај се обуставља сваким даном (осим недјеље) од 08 до 14 сати. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на пут Столац-Берковићи-Билећа-Требиње.

На регионалном путу Црна Ријека-Мркоњић Град (Бјелајце) због санационих радова сваким даном (осим недјеље), саобраћај се обуставља у времену од 08 до 16 сати.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен на дионици Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф. Возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево (Јошаница-Рајловац), као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Радови на санацији мостова у току су и на путним правцима: Мостар-Јабланица (у мјесту Бијела), Сребреник-Шићки Брод (преко Тиње, у мјесту Дреник), Олово-Семизовац (два моста преко Лјубине), као и на петљи Блатуша, код Зенице, а на тим локацијама саобраћа се успорено.

Издвајају се и остале дионице гдје се изводе санациони радови и гдје се саобраћа успорено: Пелагићево-Сребреник, Јабланица-Мостар (Врапчићи), Кључ-Мркоњић Град, Брчко-Бијељина, Ливно-Каменско, Подновље-Модрича, Груде-Посушје и Кисељак-Бусовача.

На граничним пријелазима задржавања су до 30 минута. На граничним пријелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични пријелаз Делеуша од раније затворен због радова, саопћено је из БИХАМК-а.