Стање на цестама у 06 : 30 сати

На свим влажним локалитетима, посебно на дионицама у вишим предјелима, могући су наиласци на поледицу. Магла смањује видљивост на ширем подручју Бихаћа и Приједора. Упозоравамо на учестале одроне и савјетујемо опрезнију вожњу.

На аутопуту А-1 због извођења радова на мосту М6 на дионици Подлугови-Сарајево сјевер, саобраћај ће се у зони моста одвијати једном саобраћајном траком. У току су и радови у зонама петљи Подлугови и Сарајево сјевер. Молимо возаче да на овим локацијама возе максимално опрезно, уз поштивање ванредних ограничења на мјесту радова.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним сатима (23-04:30 сати) саобраћај кроз тунел обуставља.

Због радова у тунелу Чакловићи на дионици Тузла-Калесија (Симин Хан-Цапарде) саобраћај се од 22 до 06 сати обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Од осталих путева са актуелним радовима издвајамо путеве: Широки Бријег-Мостар (обилазница око Широког Бријега), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановића).

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.