Стање на цестама у 06 : 30 сати

Због кише која је падала током ноћи или још увијек пада у појединим дијеловима земље саобраћа се по мокром или влажном коловозу. Повећана је и опасност од одрона, па савјетујемо опрезнију вожњу. На појединим дионицама и видљивост је смањена због магле или ниске облачности, а издвајамо шире подручје Бугојна и Градине.

На магистралном путу Прозор-Јабланица саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац (Јајце-Доњи Вакуф), а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево (Јошаница-Рајловац), као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Успорено, због радова, саобраћа се на путевима: Тарчин-Коњиц (код мјеста Зукићи), Карановац-Црна Ријека (кањон Тијесно), Пелагићево-Сребреник-Шићки Брод, Јабланица-Мостар, Маглај-Добој (Мравићи), Ливно-Каменско и Шешлије-Модрича.

У току су санациони радови у мјесту Била (Витез-Травник), због чега се сваки дан (осим недјеље) од 07 до 19 сати саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Сваки радни дан у времену од 23 до 08 сати на релацији Дољани-Житомислићи-Буна-Драчевице-Подвележје, креће се вангабаритни превоз. Возаче који у наведеном периоду користе ову релацију молимо за опрез и поштивање упута овлаштених лица из пратње.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања. На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ од 07 до 19 сати. Гранични прелаз Делеуша затворен је због радова.