У већем дијелу БиХ саобраћа се по влажном или мокром коловозу. Могући су наиласци на поледицу на засјењеним дијеловима путева у вишим предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима, саопштено је из БИХАМК-а.

Магла и ниска облачност се задржала на вишим планински предјелима као и дионице у долини ријека Лашве.

Апелујемо на возаче да возе максимално опрезно и да обавезно држе одстојање између возила. Посједовање зимске опреме је обавезно.

Полусатне обуставе саобраћаја уз 15 минутно пропуштање возила, актуелне су до 16 сати, на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац, гдје се изводе санациони радови. Послије 16 сати на овој локацији саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 05 до 21 сат. У времену од 21 сат до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије због радова саобраћа се и на магистралним путевима: Кључ-Босански Петровац (Ланиште), Сарајево-Трново (у мјесту Крупац), Сребреник-Орашје (у тунелу Орманица) и Дољани-Метковић (између граничних прелаза).

Појачан је промет возила на излазу из БиХ на граничном прелазу Градишка. На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.