Стање на цестама 12. 07. 2020. у 06 : 30 сати

Саобраћај је због радова обустављен у тунелима: Орманица (Сребреник-Орашје), Винац (Јајце-Доњи Вакуф) и Јасен (Прозор-Јабланица). У функцији су алтернативни правци.

Због радова на мосту у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Ступ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Радови на санацији мостова у току су и на магистралним путевима Сребреник-Шићки Брод (преко Тиње, у мјесту Дреник) и Олово-Семизовац (два моста преко Љубине), као и на улазу у Јајце, те на петљи Блатуша, код Зенице, а на тим локацијама саобраћа се успорено.

Због одржавања међународне бициклистичке утрке „Тузла 25.мај“ данас од 12 до 14:30 сати возила ће саобраћати успорено у смјеру кретања судионика утрке на релацији Тузла-Тојшићи-Калесија-Мраморови-Сапна-Калесија-Тојшићи-Тузла.

На магистралном путу Зеница-Немила (кроз тунел Врандук) од 05 до 21 сати саобраћа се несметано (двосмјерно). Од 21 сати до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Саобраћа се по мјестимично влажном или мокром коловозу, док је на дионицама у вишим предјелима видљивост мјестимично смањена због магле или ниске облачности.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања. На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.