Стање на цестама у 07 : 40 сати

Због теретног возила који стоји на цести, а учествовало је јучер у саобраћајној незгоди на дионици М-16.2 Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље (на пријевоју Макљен), саобраћа се успорено-наизмјеничним пропуштањем возила.

На магистралном путу Љубиње-Требиње (на дионици од Љубиња до скретања за Равно), сваки дан (осим неђеље) од 08 до 14 сати обуставља се саобраћај. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на пут Столац-Берковићи-Билећа-Требиње.

Саобраћај се због радова сваки дан (осим неђеље) у времену од 08 до 16 сати обуставља и на регионалном путу Црна Ријека-Мркоњић Град (у мјесту Бјелајце).

У току је санација тунела Винац (Јајце-Доњи Вакуф) и Јасен (Прозор-Јабланица), због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазнице око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево (Јошаница-Рајловац), као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Радови на санацији мостова у току су и на путним правцима: Сребреник-Шићки Брод (преко Тиње, у мјесту Дреник), Олово-Семизовац (два моста преко Љубине), као и на петљи Блатуша, код Зенице, а на тим локацијама саобраћа се успорено.

У току су радови на асфалтирању магистралног пута М.14.1 Брчко – Бијељина (од кружног тока “Илићка” до насеља Гредице). За вријеме извођења радова саобраћа се успорено-наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним пријелазима задржавања су до 30 минута. На граничним пријелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични пријелаз Делеуша од раније затворен због радова, саопћено је из БИХАМК-а.