Стање на цестама у 08 : 05 сати

Јутарња магла мјестимично смањује видљивост на дионицама уз ријеке Врбас, Дрину, Босну и Лашву. Савјетује се опрезнија вожња прилагођена тренутним увјетима и стању на путевима.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац (Јајце-Доњи Вакуф), а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево (Јошаница-Рајловац), као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Радови на санацији мостова у току су и на путевима: Тарчин-Коњиц (код мјеста Зукићи) и Пелагићево-Сребреник (у мјесту Шпионица), као и на петљи Блатуша, код Зенице, а на тим локацијама саобраћа се успорено.

Успорено, због радова, саобраћа се и на дионицама: Јабланица-Мостар, Маглај-Добој (Мравићи), Босански Петровац-Кључ (Горње Бравско), Шићки Брод-Сребреник, Ливно-Каменско и Шешлије-Модрича.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања. На граничном прелазу Хум/Шћепан Поље није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ од 07 до 19 сати. Гранични прелаз Делеуша затворен је због радова, саопћено је из БИХАМК-а.