Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица.

Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила изнад 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

На магистралном путу Лјубиње-Требиње на дионици од Лјубиња до скретања за Равно, сваки дан осим недјеље од 08 до 14 сати обуставља се саобраћај. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на пут Столац-Берковићи-Билећа-Требиње.

Саобраћај се због радова сваки дан осим недјеље обуставља и на регионалном путу Црна Ријека-Мркоњић Град у мјесту Бјелајце од 08 до 16 сати.

Због радова на мосту у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Рајловац, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448) саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Радови на санацији мостова у току су и на магистралним путевима: Мостар-Јабланица (мост код мјеста Бијела), Тарчин-Коњиц (код мјеста Зукићи), Сребреник-Шићки Брод (преко Тиње, у мјесту Дреник) и Олово-Семизовац (два моста преко Лјубине), као и на петљи Блатуша, код Зенице, а на тим локацијама саобраћа се успорено.

У току су радови на асфалтирању магистралног пута Брчко-Бијељина (од кружног тока “Илићка” до насеља Гредице). За вријеме извођења радова саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним пријелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични пријелаз Делеуша од раније затворен због радова. На осталим граничним пријелазима тренутно нема дужих задржавања, саопћено је из БИХАМК-а.