Стање на путевима у 06: 30 часова

Због зимских увјета за вожњу обустављен је саобраћај за теретна возила на путевима Томиславград-Шуица-Купрес и Дрвар-Босански Петровац, док путничка возила на овим дионицама саобраћају отежано. И на осталим дионицама у вишим предјелима саобраћа се отежано, а издвајамо путеве Трново-Фоча-Гацко (превоји Рогој и Чемерно) и Гламоч-Млиниште, као и шире подручје Романије. На путу Олово-Кладањ-Ступари препоручује се кориштење ланаца за теретна возила.

И у осталим крајевима савјетујемо опрезнију вожњу, прилагођену тренутним увјетима и стању на путевима. Апелујемо на возаче да на пут не крећу без зимске опреме.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Данас почињу радови у тунелу Чакловићи на дионици Тузла-Калесија. Саобраћај се од 22 до 06 сати обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, док путничка возила из смјера Калесије саобраћају обилазницом око тунела. Теретна возила се током дана усмјеравају на алтернативни правац преко Дубрава.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним сатима (23-04:30 сати) саобраћај кроз тунел обуставља.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања. На ГП Изачић због лоших увјета за вожњу у Хрватској забрањен је саобраћај за теретна возила.