Магла јутрос мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове. Учестали су одрони земље или камења на коловозу, па се свим возачима препоручује опрезна вожња, саопћено је из БИХАМК-а.

У току су радови на мосту (М06) на дионици аутопута А-1 Сарајево сјевер-Подлугови, због чега се саобраћа успорено, претицајном траком. Молимо возаче да на овој дионици возе опрезније.

На путу Тузла-Калесија (дионици Симин Хан-Цапарде) због радова у тунелу Чакловићи саобраћај се обуставља од 22 до 06 сати и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

У току су и радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, док се у ноћним сатима (23-04:30 сати) саобраћај кроз тунел обуставља.

Од осталих путева са актуелним радовима издвајамо путеве: Устиколина-Горажде (мостови Устиколина и Мравињац), Добој-Руданка, Тарчин-Коњиц (Доња Раштелица), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановића), као и раскрсницу магистралних путева у Босанском Петровцу.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Појачан је промет возила на излазу из БиХ на граничним прелазима: Босанска Градишка, Градина, Изачић и Велика Кладуша. На осталим граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута.