Стање на цестама у 06 : 50 сати

Слабија магла смањује видљивост на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове у централним и источним крајевима Босне и Херцеговине, али не утјече битније на одвијање саобраћаја.

У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица), због чега се саобраћа наизмјенично-једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима (23:00-04:30 сати) саобраћај се на овој дионици обуставља.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Саобраћај је због радова и даље обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Радови на санацији магистралног пута Столац-Хутово изводе се у реону мјеста Церовица, а саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Напомињемо возаче да је посједовање зимске опреме законски обавезно.