Стање на цестама у 12 : 00 сати

На магистралном путу Војковићи-Крупац због одржавања трке данас до 18 сати обустављен је саобраћај, а возила саобраћају алтернативним правцем.

На аутопуту А-1 због радова на мосту на дионици Сарајево сјевер-Подлугови, саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова, док се због реконструкције силазног крака петље Високо из правца Сарајева и укључног крака из Високог према Зеници, саобраћа успорено, једном траком.

У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица) због чега се у времену од 20 до 05 сати саобраћа једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Радови се изводе у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија (дионици Симин Хан-Цапарде), гдје се саобраћај од 22 до 06 сати обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због актуелних радова спорије се саобраћа и на дионицама: Сребреник-Орашје (Ћехаје), Добој-Руданка и Хутово-Столац (Церовица).

Појачан је промет возила у оба смјера на граничним прелазима: Брод, Градишка, Градина, Орашје, Дољани, Бијача, Иваница, Изачић и Велика Кладуша. Појачан промет возила на излазу из Босне и Херцеговине биљежи се на граничним прелазима: Каменско, Присика, Хум, Делеуша и Зупци.

И на осталим граничним прелазима повремено долази до појачаног промета возила, али задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

Због високих дневних температура, препоручујемо да се на дужа путовања креће у раним јутарњим или касним поподневним сатима, саопћено је из БИХАМК-а.