Због високих дневних температура, препоручујемо да се на дужа путовања креће у раним јутарњим или касним поподневним сатима, а уколико се путује током дана, савјетујемо чешће паузе.

Због одржавања манифестације „511 Дани Ајватовице“, данас од 16:00 до 17:00 сати обуставља се саобраћај у Доњем Вакуфу. Такођер, вечерас до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја и вангабаритног терета на територији Средњобосанског кантона.

Кроз тунел Црнаја (на путу Коњиц-Јабланица) у функцији су обје траке. Како смо обавјештени, до 01.07. остају обуставе саобраћаја у ноћним сатима (23-04:30 сати), са могућности повременог пропуштања возила, уколико се формирају дуже колоне. Од 01.07. у ноћним сатима возила ће саобраћати наизмјенично, једном траком.

Радови се изводе у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија (дионици Симин Хан-Цапарде), гдје се саобраћај од 22 до 06 сати обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Појачан је промет возила на излазу из Босне и Херцеговине на граничним прелазима: Босанска Градишка, Изачић и Велика Кладуша.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.