Стање на цестама у 06 : 25 сати

Јутарња магла и ниска облачност смањују видљивост на појединим дионицама у вишим предјелима. Савјетујемо опрезнију вожњу прилагођену тренутним увјетима и стању на путевима.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен, на дионици Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац (Јајце-Доњи Вакуф), а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево (Јошаница-Рајловац), као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Радови на санацији мостова у току су и на путним правцима: Јабланица-Мостар (мост Бегића и Беговића), Тарчин-Коњиц (код мјеста Зукићи), Пелагићево-Сребреник (у мјесту Шпионица), као и на петљи Блатуша, код Зенице, а на тим локацијама саобраћа се успорено.

На магистралном путу Босански Петровац-Кључ, због радова код мјеста Горње Бравско, као и на магистралном путу Маглај-Добој у мјесту Мравићи од 07 до 17 сати саобраћа се успорено.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ у времену од 07 до 19 сати. Гранични прелаз Делеуша затворен је због радова.