У граду на Уни траје Бихаћка зимска прича. На једном мјесту окупљен је велики број умјетника, музичара и угоститеља са циљем да се обогати туристичка понуда града Бихаћа у зимском периоду.

Сви који планирају посјетити овај град у децембру требало би да се побрину да њихова незаобилазна дестинација буде Бихаћка зимска прича.

И ове године Бишћани, али и сви посјетиоци који дођу у Бихаћ, имају прилику да уживају у богатом садржају, уз разноврсну понуду гурманских производа локалних угоститеља и обртника. За посебну радост најмлађих на Тргу је постављено и клизалиште.

“Све у пуном погону, већ три године трајемо што значи да имамо већ и традицију. То је свакако довело до тога да морамо имати пуно добрих бендова и пуно забаве. Надам се да смо ове године направили један велики искорак”, каже директор Културног центра Бихаћ Ален Зулић.

Организатори су се ове године потрудили да за ову манифестацију ангажирају квалитетне босанскохерцеговачке али и регионалне бендове, па забаве и добре атмосфере неће мањкати.

“Позивам све да дођу, да се добро забаве. Поред бендова који учествују у овој манифестацији, бит ће и Караоке схоw, значи прилика за оне који мисле да знају пјевати испод туша, да дођу и да покажу сво своје умијеће”, каже Зулфикар Хандукић.

Посјетиоци манифестације нису крили своје одушевљење и истичу како би жељели да Бихаћка зимска прича траје све до почетка прољећа.

“Свакако би требало бити више, свиђа ми се, требало је овако нешто направити да се народ од ове силне муке некако забави”;
“Прије свега, да похвалим прошлу Зимску причу, надам се да ће ова бити још боља, иако је вријеме мало кишно, нема везе, бит ће то све супер”, истичу посјетиоци, задовољни понудом.

Ученици бихаћке Медицинске школе су се придружили овој манифестацији како би продавали колаче и на тај начин скупљени новац искористили у сврху израде пакетића које би дијелили у хуманитарне сврхе.

“Сав тај новац који ми будемо зарадили у току ових неколико дана, искористит ћемо за активност – један слаткиш једно дијете, гдје ћемо паковати пакетиће и дијелити дјеци на различитим локацијама”, каже Лорена Хрустановић из Вијећа ученика Медицинске школе у Бихаћу.

Они који се одлуче да најлуђу ноћ у години проведу на градском тргу у Бихаћу, сигурно неће погријешити.