Након Бањалуке и Сарајева, у партнерству с Градском управом, као знак подршке предузетницима и у Бихаћу је отворен СтартAп студио.

Нуди простор за рад и менторе, али и правни и рачуноводствени тим.СтартAп студио нуди и фондове за тестирање прототипа, капитал за одређена улагања и приступ великом броју партнера из јавног, приватног и невладиног сектора.

СтартAп студио у Бихаћу отворила је фондација “Мозаик”, а овакав вид подршке подузетницима примјењује се у 65 држава свијета. Млади људи се могу састајати, развијати идеје али и покренути властити бизнис.

ЗОРАН ПУЉИЋ, равнатељ Фондације “Мозаик”

“Свјетска банка каже да смо ми друга најкомпликованија држава у Европи за вођење бизниса, ех сад како тим младим људима дати да се региструју па их онда препустити саме себи. СтартУп студио заправо брине о младим људима и када креирају пословне идеје и када раде неке прототипе”.

Фондација “Мозак” и Град Бихаћ младима желе дати подршку за иновације, те за развој и вођење СтартУп бизниса.

ШУХРЕТ ФАЗЛИЋ, градоначелник Бихаћа

“Мислим да од овога треба правити некакво култно мјесто младих подузетника који ће овдје долазити и развијати своје идеје, који ће радити и којима ћемо дати услове да почну”.

Алмир Ћехић из Босанске Крупе је, у партнерству с фондацијом “Мозаик”, 2016. године покренуо властити посао”Сигурна рука”. Он се бави чишћењем пословних и стамбених просторија, а пружају услуге помоћи особама треће животне доби.

АЛМИР ЋЕХИЋ, власник твртке

“Као и код сваког бизниса било је потешкоћа, успона и падова, али захваљујући менторима из фондације Мозаик ми смо то успјели све превазићи и ево данас смо стабилан и успјешан бизнис који запошљава 10 људи”.

Подршку и грант од 2.000 марака од фондације “Мозаик” и града Бихаћа добио је и Аладин Ћемаловић, с циљем да покрене обрт за 3Д принтање.

АЛАДИН ЋЕМАЛОВИЋ, покретач микробизниса

“Видио сам у Великојј Кладуши и Цазину да су два момка правили то и пало ми је напамет зашто не бих уствари ја отворио 3Д принтаону да могу принтати разне дијелове који су потребни”.

Фондација “Мозаик “до сада је подржала 82 друштвена бизниса, а чак и након прве године, 88 посто њих успјешно послује.