Мигранти који су напустили камп “Липа” протеклу ноћ провели су под ведрим небом, док су се неки склонили у један неизгорени шатор ј кампу. Црвени криж данас им је подијелио оброке.

Мигранти који су јуче напустили камп “Липа” код Бихаћа након паљења шатора, протекле ноћи покушали су да блокирају магистрални пут М-5, због чега је морала интервенисати бихаћка полиција.

Како јавља дописник БХРТ-а, већина миграната који су боравили у кампу “Липа” код Бихаћа ноћ су провели испод отвореног неба.

Ситуација у кампу данас је нешто стабилнија, на терену су појачане снаге и припадници Јединице МУП-а за специјалистичку подршку.

Црвени криж Града Бихаћа данас је мигрантима који бораве на “Липи” подијелио један оброк.

СЕЛАМ МИЏИЋ, секретар Црвеног крижа града Бихаћа

Ево ми смо дошли данас овдје на локацију Липа да подијелимо једнодневне оброке за све мигранте. У наредном периоду ћемо видјети шта је план оперативне групе и на који начин се понашати у наредном периоду. Што се тиче Црвеног крижа, ми смо активни константно и све што је у нашој могућности ћемо испоштовати у наредном периоду према мигрантима као и до сада.

Већина миграната спавала је под отвореним небом. Неки су се смјестили у шатору који није изгорио, а гдје је била смјештена амбуланта.

Мигранти не знају шта ће бити с њима, те се жале на уобичајене проблеме.

Такођер се, додуше незванично, очекује да би током дана Градска инспекција требала запечатити камп “Бира” , те да би контејнери требали бити пребачени у Липу.

Судбина миграната још увијек је неизвјесна .