Ни по коју цијену мигранти неће бити враћени у камп “Бира”, јасна је порука власти Унско-санског кантона. Сагласни су и грађани. Незадовољни због нерјешавања мигрантске кризе и, како кажу, маћехинског односа власти према овом дијелу БиХ, свакодневно протестују испред кампова Бира и Мирал.

Након састанка министра сигурности БиХ и рукводства УСК речено је да се камп Бира поново мора потворити и мигратнти смјестити у њега. Грађани Бихаћа свакодневно се окупљају испред кампа, како би исказали своје незадовољство односом министра сигурностиу БиХ према њима. Јер, како кажу, двије године како је отворен овај камп, они трпе посљедице мигрантске кризе. И данас се испред кампа окупило 50 незадовиљсих грађана Бихаћа.

И поред притиска Министарства сигурности, те страних званичника, власти УСК остају одлучне да камп неће бити отворен. А вишак миграната може се смјестити у Липу.

ШУХРЕТ ФАЗЛИЋ, градоначелник Бихаћа

Тражим да се не дозволи ни у ком случају враћање миграната и нема тога у овој држави ко може на силу да то уради. И мислим да су једини који имају морално право да се тако поставе град Бихаћ, Бишћани и ја као градоначелник Бихаћа, који смо од првог дана суочени с мигрантском кризом. Свјесни смо да су то живи људи, свјесни смо да имамо тај проблем, нисмо окретали главу од тога, тражили смо начине да помогнемо мигрантима и себи, и кад није ваљао Вучијак, ми смо дали Липу.

Грађани се свакодневно окупљају и испред Мирала и они траже да се тај камп затвори и да се мигранти измјесте из урбаних дијелова. На сутрашњем колегију УСК најављени су одређени закључци у поводу мигрантске кризе.