Ногометна репрезентација Босне и Херцеговине одиграла је на зеничком стадиону Билино поље пријатељски сусрет против Костарике, који је окончан резултатом 0:0.

Био је то уједно и први међусобни двобој ове двије момчади, у којем је репрезентација БиХ наступила с потпуно измијењеним саставом у односу квалификацијски двобој за Свјетско првенство 2022. године, који су у сриједу одиграли у Хелсинкију против Финске, када је резултат такођер био неријешен – 2:2.

Осим изборника Иваyла Петева, који је позитиван на коронавирус, вечерас су поштеђени били капетан Един Џеко, Миралем Пјанић, Гојко Цимирот, Синиша Саничанин и Раде Крунић, који ће бити у конкуренцији за наредну квалификацијску утакмицу, који ћемо у сриједу, 31. ожујка, с почетком у 20.45 сати, играти на сарајевском стадиону Грбавица против Француске.

У изједначеном мечу и без пуно изгледних прилика, Амир Хаџиахметовић је у 7. минути шутирао, али је гостујући голман Леонел Мореира лако обранио.

Хаџиахметовић је и у 25. минути покушао с преко 20 метара, али је лопта отишла преко пречке.

Први озбиљнији покушај гостију према голу дебитанта Николе Васиља забиљежили смо у 30. минути, када је Фелицао Броwн с око 18 метара шутирао покрај лијеве стативе.

Посљедњу озбиљнију прилику у првом дијелу имао је Ермедин Демировић, који је у 41. минути шутирао главом с око 10 метара, али није најбоље захватио лопту која је отишла поред гола па се на одмор отишло при резултату 0:0.

У наставку, Костарика је у 51. минути имала двије изгледне прилике, оба пута преко Барлона Сеqуеире.

Први је ударац обранио Васиљ и скренуо лопту у корнер, након којег је са гол-црте лопту у поље избио Бранимир Ципетић.

Гости су сигнализирали да је лопта прешла црту, али је словенски судац Нејц Кајтазович показао да се игра настави.

У наставку је било још неколико полуприлика с обје стране, али голмани нису имали пуно посла.

Стадион “Билино поље” у Зеници. Судац: Нејц Кајтазович (Словенија). Помоћници: Мануел Видали и Томислав Поспех (оба Словенија). Четврти судија: Лука Билбија (БиХ). Жути картон: Михојевић и Цвијановић (БиХ), Цруз, Венегас и Мартинез (Костарика).

БиХ: Васиљ (58. Пирић)- Ципетић, Ахмедхоџић, Михојевић (76. Хаџикадунић), Колашинац (Пидро)- Лончар, Хаџиахметовић- Дуљевић (58. Гојак), Рахмановић (46. Превљак), Менало (80. Цвијановић)-Демировић. Изборник: Славен Муса.

Костарика: Мореира, Фуллер, Венегас, Овиедо, Броwн, Руиз (63. Ласситер), Цампбелл (89. Зунига), Цалво, Теједа (73. Мартинез), Wастон и Сеqуеира (63. Цруз). Изборник: Роналд Бренес.