Министар одбране Босне и Херцеговине Сифет Поџић и амбасадор Сјеверне Македоније у нашој земљи Екрем Ебиби разговарали су данас у Сарајеву о наставку успјешне одбрамбене сарадње двије земље, са нагласком потребе јачања регионалне сарадње, као и о искуствима на путу ка евроатлантским интеграцијама.

Поџић је изразио задовољство добром билатералном одбрамбеном сарадњом која траје од 2006. године, а која се унапређује путем разних видова сарадње као што су сарадња у оквиру Регионалног центра за односе с јавношћу у Скопљу и Центра за обуку за операције подршке миру у Бутмиру у Сарајеву, те учешћа на заједничким вјежбама и регионалним иницијативама.

Поџић је захвалио што је Министарство одбране Сјеверне Македоније прихватило на школовање пилоте и кадете Оружаних снага БиХ на својим војним академијама, као и за подршку представнику Оружаних снага БиХ у Балканским медицинским снагама, саопштено је из овог министарства.

Ебиби је истакао да су односи двије земље у области одбране на високом нивоу, те констатовао да Босна и Херцеговина и Сјеверна Македонија дијеле заједничке стратешке циљеве у вези са питањем чланства у Европској унији.