За подручје Требиња издато је наранџасто упозорење због обилних падавина, а жуто због јачих удара вјетра и грмљавинског невремена.

Жуто упозорење због падавина издато је и за подручја Сарајева, Бихаћа, Фоче, док је и због грмљавинског невремена за подручја Бањалуке, и Мостара, а и због удара вјетра на подручју Ливна.

У Босни и Херцеговини је претежно облачно вријеме. Понегдје у Херцеговини је забиљежена слаба киша. Најнижа температура зрака измјерена је на Бјелашници (-2), док је најгоплије било у Неуму 11 степени. У Сарајеву је измјерено девет степени Целзијуса.

Прије подне повремена киша се очекује у Херцеговини и на југоистоку Босне. Послије подне и у вечерњим сатима киша и пљускови понегдје праћени грмљавином у већини подручја. На врховима планина је могућ снијег. Обилније падавине на југу, западу и сјеверозападу наше земљем, гдје је очекивана количина падавина између 30 и 50, локално и до 70 литара по квадратном метру. Вјетар слаб до умјерен источни и југоисточни. Крајем дана и у вечерњим сатима у Херцеговини и на западу Босне јаки удари југа. Дневна температура од 13 до 19, на југу до 21 , прогноза је метеоролога Федералног хидрометеоролошког завода Босне и Херцеговине (ФХМЗБиХ).

У Сарајеву углавном претежно облачно вријеме. Прије подне је могућа краткотрајна и слаба киша. Више падавина се очекује према крају дана и у вечерњим сатима. Дневна температура око 17 степени.