У Софији ће наредног викенда бити одржано Европско првенство у теквондоу за сениоре, а Босну и Херцеговину представљат ће четири такмичара.

У категорији сениорки до 62 килограма наступит ће Марија Штетић, док ће у категорији до 73 килограма наступити Дора Марушић. У категорији сениора наступају Неџад Хусић у категорији до 74 килограма, те Динко Шегедин у категорији до 87 килограма.

По први пут Босна и Херцеговина има шансу да освоји медаљу на Европском првенству за сениоре, а првог дана такмичења на борилишта ће изаћи Марија Штетић и Неџад Хусић. Другог дана борит ће се Дора Марушић и Динко Шегедин.

Подсјећамо, представници БиХ су на Европском првенству за кадете одржаном у Сарајеву прошле године освојили осам медаља, од чега четири у женској и четири у мушкој конкуренцији.

Штетић, Хусић и Шегедин су претенденти на и Олимпијске Игре које би требале бити одржане у Токију ове године, па ће им овај догађај бити сјајна прилика за провјеравање форме пред квалификације за Олимпијаду.

Осим такмичара, бх. делегацију на првенству у Софији чине и представници Теквондо савеза БиХ, Самир Шарић и Ведран Ћубела који би овом приликом требали потписати Уговор о одржавању Европског првенства за јуниоре са представницима Европске Теквандо Федерације. Првенство би требало бити одржано крајем године у Сарајеву.