Епидемиолошка ситуација на подручју Бијељине и даље је веома тешка, оцијењено је данас на сједници Штаба за ванредне ситуације Града Бијељина.

У протекла 24 часа на подручју Бијељине преминула су два лица од посљедица инфекције коронавирусом, а регистровано је 106 новозаражених. Тренутно је на вирус корона позитивно укупно 1182 особа, од чега је 68 дјеце школског узраста. У ковид болници налази се 120 пацијената од којих је 30 животно угрожених, 80 са тешком клиничком сликом, док је осам пацијената на респиратору.

Градски штаб одлучио је да Дому здравља у Бијељини и Болници “Свети врачеви” одобри додатну финансијска помоћ од по 100.000 КМ у сврху награде здравственим радницима, због отежаних услова рада у вријеме пандемије коронавируса.

Штаб је задужио Градску изборну комисију да сачини инструкцију у вези са начином остваривања бирачког права на дан избора за лица позитивна на вирус корона и она која буду у изолацији.

Љекари су још једном позвали на поштивање епидемиолошких мјера, упозоривши да број обољелих и компликације болести имају тенденцију раста.