Инспектори и полиција су у бијељинском насељу Дијелови затекли 22 особе у једној викендици у којој се изводила музика уживо, а два лица су ухапшена због ометања полицијских службеника у вршењу дужности, саопштено је из Полицијске управе Бијељина.

У саопштењу се додаје да је контрола поштовања епидемиолошких мјера у вези са спречавањем ширења коронавируса извршена протекле ноћи од 22.00 до 24.00 часа.

Због ометања полицијских службеника у вршењу дужности ухапшена су лица чији су иницијали Ц.В. из Бијељине и Т.П, држављанка Србије.

Приликом прегледа, код лица М.Т, држављанке Србије, пронађена је медицинска дрога за коју није имала потребну медицинску документацију, због чега јој је издат прекршајни налог.

Полицијски службеници су због непоштовања епидемолошких мјера (неношење заштитне маске у затвореном простору) издали 21 прекршајни налог по члану 43 Закона о заштити становништва од заразних болести, док је против лица Т.П. покренут прекршајни поступак.

О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, који је наложио да се након докуметовања кривичног дјела непоступање по здравственим прописима достави извјештај тужилаштву против власника викендице и организатора забаве.

“Ради заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство, полицијски службеници МУП-а Републике Српске ће и у наредном периоду наставити са спровођењем мјера и радњи из своје надлежности”, наводи се у саопштењу.