Бијељина ће крајем јула ове године добити нову Аутобуску станицу. Међутим, реализацију овог пројекта прати и проблем неријешеног питања кориштења новог објекта. Док се на 10 хиљада квадрата приводи крају изградња објекта, постоји велика могућност да се у њега неће нико уселити.

Изградња нове аутобуске станице у Бијељини могла би постати још један пропали пројекат уколико се не постигне договор са превозницима о кориштењу новог објекта.

МЛАДЕН ПЕТРОВИЋ, Дирекција за изградњу и развој Града Бијељина

“Да се уђе или у тендерску процедуру, да се види ко ће то да користи тај објекат.Било би стварно сулудо да се направи тако љиеп објекат на десет хиљада квадрата а да нема свог корисника и да буде као неки споменик који ће ту стајати пар година и бити урушен.”

Одлуку о томе треба да донесе Градска управа. Преговори, које је започео претходни градоначелник, настављени су са превозницима.

БОГДАН ТАДИЋ, Одјељење за стамбено-комуналне послове Града Бијељина

“Градоначелник је тај који размишља о самој употреби аутобуске станице,већ врши неке преговоре и с тим у вези он је тај који треба да донесе коначно рјешење и нађе прави модел како би аутобуска станица заживјела.”

Међутим, због компликованих имовинских односа рјешење није ни на видику. Једина аутобуска станица у Бијељини изграђена је на приватном земљишта највећег семберског превозника коме, како каже, не пада на памет да се исели са свог и плаћа закуп у градском објекту.

ПАНТЕЛИЈА МИТРОВИЋ, највећи семберски превозник

“Овдје је урађена капитална грешка да се нису договорили с нама који смо власници аутобуске и бавимо се том дјелатношћу, па тек онда да се иде у изградњу аутобуске. Право да вам кажем не пада нам на памет да плаћамо уакупнину, да идемо из свог и плаћамо закуп.”

Надлежни истичу да највећи превозник, као власник аутобуске станице, има приоритет у преговорима. Понуђена су и рјешења.

МЛАДЕН ПЕТРОВИЋ, Дирекција за изградњу и развој града

“Наравно да је све ствар нагодбе и да би се могла направити нагодба уз примјену регулационог плана на локацију и надокнаду која се процијени као релевантна.”

ПАНТЕЛИЈА МИТРОВИЋ, највећи семберски превозник

“Са градоначелником петровићем сам прије мјесец и по имао разговор и остало је да се на сто ставе ти неки приједлози.”Ми смо спремни на разговор, али ако се не договоримо, у крајњем случају могу бити двије аутобуске станице.”

Цијела ситуација требало би да буде разријешена у наредних неколико мјесеци,тачније, до краја јула, када је најављен завршетак изградње новог објекта укоји ће бити уложено 3,2 милиона марака.