Стање у бијељинским ковид болницама се погоршава и повећава се број пријема пацијената са тешком клиничком сликом, међу којима најмлађи има 27 година, саопштено је из Болнице “Свети врачеви”.

На лијечењу у ковид болницама су 63 пацијента, двије трећине имају тешку клиничку слику, на респиратору је 14 обољелих, 40 на кисеоничкој терапији, а у току јучерашњег дана било је девет пријема.

У Бијељини је у протекла 24 часа регистровано 56 нових случајева позитивних на вирус корона и из Болнице наводе да се епидемиолошка ситуација константно погоршава.

“Ми у Бијељини и даље имамо слободног мјеста за ковид пацијенте”, рекао је директор Болнице Златко Максимовић и као највећи проблем навео тешку клиничку слику код готово свих хоспитализованих.

“Данас су учињене двије нове интубације, присуствовао сам једној реанимацији. Нисмо успјели. Клиничка слика пацијената погоршава се из дана у дан”, упозорио је Максимовић након визите у ковид болници гдје су смјештени најтежи пацијенти.

Кризни штаб Болнице одржао је и ванредни састанак на којем су обављене консултације са епидемиологом Биљаном Мијовић и оцијењено да је стање по питању интрахоспиталних инфекција веома добро, те да би се требале предузети додатне мјере да не би дошло до погоршања у наредном периоду.

“Сви морамо да се понашамо максимално опрезно, без обзира да ли смо вакцинисани или смо претходно прележали ковид 19”, нагласила је Мијовићева.

Она је навела да резултати мјера које је увео Републички штаб за ванредне ситуације могу дати прве резултате тек 20 дана након увођења.