Нагло повећање броја заражених коронавирусом забиљежено је у Бијељини. Епидемиолошка ситуација је компликована, речено је након сједнице Штаба за ванредне ситуације у том граду. Потврђено је нових 38 случајева.

До јутрос у 09.00.сати заражено је укупно 105 особа у овом граду. Када је ријеч о здравственим радницима, близу 20 њих у Болници “Свети Врачеви ” и Дому здравља у Бијељини је такође заражено и они се налазе у изолацији.

др. АЛЕКСАНДРА РАДОЈИЧИЋ, инфектолог

“Пацијенти који су позитивни леже у Covid болници, то је она болница која је била активна и актуелна свe ово вријеме – коју смо ми направили, а сви остали који немају симптоме налазе се у кућном надзору и под надзором.”

др. ДУШКО МИЛОВАНОВИЋ, директор Дома здравља Бијељина

“Предузимамо све мјере да, колико је могуће, контролишемо ширење епидемије. Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Бијељина ради интензивно на идентификовању свих контаката који су били у вези са позитивним особама и стављању под надзор ових особа.”

МИЋО МИЋИЋ, градоначелник

“…да и ми продужимо мјере које је предложио Републички штаб (РС) од јуче, значи да се забрањује окупљање – до 50 људи, да се морају поштовати мјере дистанце у свим објектима, морају се носити маске, све су то мјере које су до сада биле, и да се ограничава радно вријеме, као и досад, до 23 часа. Ми смо још предложили, односно донијели одлуку да забранимо за наредни период, од 20.06. док трају републичке мјере, на свим мјестима музику уживо и да се, наравно, спортска такмичења забране.”

Како сазнаје БХРТ, још четири радника Дома за лица са инвалидитетом у Вишеграду заражена су коронавирусом. До сада је у овој установи регистровано осам случајева заразе међу запосленима, а надлежни кажу да су све штићенице, њих 180, добро и да нема разлога за панику.