Бијељина се сврстава међу градове с најповољнијим привредним амбијентом. Међутим, у појединим пословним зонама није ријешен проблем водоводне мреже. Привредници кажу да воду чекају 20 година, а из Водовода кажу да мрежа постоји, али да се привредници нису прикључили.

С друге стране, привредни субјекти из Бијељине, којима је сједиште производње у пословној зони “Павловића пут”, недавно су указали на проблем недостатка водоводне мреже у зони у којој послују. Неки, како истичу, воду чекају и више од деценије. У градској управи кажу да су за проблем сазнали из медија и да им се нико од привредника није обраћао.

ДЕЈАН САВИЋ начелинк Одјељења за привреду Града Бијељина

„Што се тиче града, односно ресорног одјељења за привреду, нисмо имали никакав захтјев, никакву иницијативу, да ли од појединачног привредника, од групе или од занатско предузетничког удружења, од привредног савјета. Нисмо имали никакав захтјев за рјешавање тих проблема”, рекао је Савић.

Савић објашњава да овај дио града уопште није дефинисан као индустријска зона, те да самим тим град није у обавези да финансира изградњу комуналне инфраструктуре.

„Куповали парцеле од приватних лица, сами регулисали сву ту
потребну правну регулативу, градили привредне објекте и данас
обављају привредне дјелатности“, објаснио је Савић, те додао да ће настојати да ријеше тај проблем уколико им се неко обрати.

У бијељинском предузећу „Водовод и канализација“ кажу да су нека предузећа у том дијелу града већ прикључена на водоводну мрежу, али да годинама није било интересовања за нове прикључке.

ИВАНА СТАНИШИЋ, А. Д. “Водовод и канализација” Бијељина

„Онај ко је био заинтересован да кажем и прикључио се на наш систем водоснабдијевања. Постоје техничке могућности, наравно уз неке мање или веће инвестиције, зависности од удаљености од постојеће водоводне мреже. Ми смо отворени да сарађујемо, да дођу, да изађемо на терен“, изјавила је Станишићева.

Коментар привредника који послују на овом простору и представника Привредног савјета нисмо добили. Оно што су раније говорили јесте да због недостатка воде имају проблем са противпожарном заштитом, али и обезбијеђењем питке воде.

“Ако буде интересовања привредника, проблем ће бити ријешен”,
поручују надлежни и подсјећају да градска управа са 80% новца
финансира све иницијативе за проширење водоводне мреже у Семберији.